Turkiye. Turquia amb goleta

 
   

12 de juny de 2011

Barcelona - Istambul - Dalama - Marmaris  12 de juny
Port de Marmaris a bord de la Goleta          13 de juny
Navegant amb goleta per la costa turca, fondejant a les cales per dormir  14-15-16-17-18 de juny
Atraquem al port de Marmaris per passar la última nit a bord  19 de juny
Marmaris - Dalaman - Istambul   20 de juny
Istambul  20 - 21  de juny

De Dalaman a Marmaris el transfer de l'agència on hem organitzat tot el viatge amb goleta
easy gulet ,  ens ve a buscar i fem una hora i mitja de viatge còmodament. L'hotel que ens van reservar "My Dream Hotel" no el recomanaria ni al pitjor dels meus enemics....(pensant-ho be...a ells si que els el recomanaria...) Ubicat en una carretera transitada, just a l'altre punta del port de Marmaris, poder a dos kilòmetres de distància, i davant per davant d'un bar de guiris que fins la una de la matinada no va deixar de sonar música i crits. No ens van voler canviar, mal tanto per l'hotel.
Els pobles que hi han a llarg de la costa del Mar Egeo Turc son pobles com els que podríem trobar a la nostra Costa Daurada, poc interessants per nosaltres.
En arribar a la Goleta podíem triar camarot, vam triar malament. Recomano els camarots de popa, ja que els de proa estan sota els passadissos de coberta i la tripulació ja corria i netejava des de les 6 de la matinada, passes amunt i passes avall.


la nostra goleta
el  menjador
                                                                      
   la proa, un bon lloc de descans                       
el camarot amb bany privat         
El viatge va ser una delicia, illes, cales i caletes.... fondejant per banyar-nos, parar a dinar, sobre taula, navegar una mica més per anar a buscar un altre lloc on passar la tarda... banyra-nos, berenar.... descansar....llegir... dormir.... nadar.... Paisatges de postal.
Els venedors de gelats, de peix, de pa i bolleria s'acostaven a vendre des de les seves petites llanxes. També ho fan els qui et proposen de fer esquí aquàtic, paraceiling...
                                           




                                                                                  
Aquí vam despertar la primera nit. Taula parada i a esmorzar

Suposo que vam ensopegar la millor temporada, la temperatura era perfecta i no havia casi ningú, dues o tres goletes més.... pràcticament solets !!!






            




                  



Vam triar dues excursions opcionals, una era anar als banys de fang de Dalyan Mud Baths. Ens van venir a buscar amb llanxa (llanxeta) i vam recorre una hora i mitja de costa i riu en dins, passant per les tombes que hi ha a la foto de sota fins arribar als banys de fang. De camí vam aturar-nos a la platja de les Tortugues i en vam veure unes quantes (careta-catera). Pots comprar uns quants crancs a preu de guiri que te'ls preparen i te'ls emportes per sopar, bonissims. S'ha de portat el mínim equipatge ja que no hi ha lloc on deixar les coses mentre t'empastifes de fang. I de tornada anavem molls, un jersei no ens hagués anat malament. 









L'altre excursió era a Saklikent Gorge  ens van venir a buscar al port de Fetiye amb jeep. En una hora vam arribar a les Gorges. La història és que t'entabanen a que facis un rafting de pa sucat amb oli i així et tenen controlat i el guia cobra comissió. Nosaltres no vam fer-ho i vam anar directament fins les Gorges, anàvem calçats com per caminar en un riu amb corrent i ple de rocs. Paguem l'entrada i tothom et vol fer de guia, res de res.... cap endavant que temin poc temps. Travessem el riu...glassat... i amunt, no ens encantem per que no arribem, ens han donat una hora i mitja. Cada vegada és més difícil i els blocs de pedra son mes grosso però a la fi arribem al salt d'aigua....ESPECTACULAR. La baixada no te problema.





Després d'aquí dinem allà mateix, en un buffet, tot molt bo. Sortint (aquí és on va fallar tot) cap a visitar una mesquita podria dir-se que quasi nova, un taller de catifes amb el seu show corresponent i cap a Oludeniz, a casi una hora per veure un poble que és com Platja d'Aro, dues hores lliures.... Tornem a agafar el jeep i cap a Kayaköy, això si que ens va agrada, però només mitja hora ens van deixar per voltar per allà..... Es un poble abandonat, molt curiós i interessant. Te un bar-restaurant i un taller de ceràmica on ens hi van conduir com qui no va la cosa... Però ja ens vam desviar cap al poble i a enredar-nos per aquells desèrtics  carrerons, curiós molt curiós. Darrere el restaurant també hi ha una església mig derruïda magnífica, de la qual el guia no ens en va parlar. 


    



GASTRONOMIA..... deliciós !!!


kebbab + aigua a Marmaris 22 lires
                   

                  
  
     






Celíacs viatgers: Totalment recomanable. El menjà el preparen a bord, per tant si vols pots controlar el procés de cuinat i pots portar la teva pròpia pasta, salsa de tomàquet i pa. Tot i que la salsa de tomàquet la feien ells.
Te Turc (Elma Çay) és de poma. N'hi han dues classes, el fet de poma dessecada, que no comporta cap problema per els celíacs, si no contem la contaminació aèrea. I l'instantani, fet de pols de poma, sucre i qui sap que més, com si fos sidral, és boníssim però gens aconsellable per intolerants al gluten. Es el que donen a quasibé tot arreu.



ADRECES D'INTERÉS: 
La nostra agència trobada a UK   www.easygulet.com 
La nostra goleta portava aquesta adreça : www.metsyachting.com . La goleta que ens va tocar era ASIK KAPTAN, una goleta de 8 camarots. Jo no la recomanaria, era una tripulació de la llei del mínim esforç i vam passar una mica de gana. En vam trobar moltes altres, com per exemple:  www.efsaneyachting.com  www.barbarosyachting.com   www.yigityachting.com  www.kocayusuf1.com    www.prensesbegum.com  Totes aquestes adreces eren de goletes atracades al port de Marmaris. D'aquesta manera crec que el viatge és més barat, no passa per intermediaris.




ECONOMIA
Visat d'entrada a Turquia . . . .15€ per persona
Canvi de moneda a l'aeroport... 4% de comissió. El lloc on sortia més a compte era l'aeroport.
Hamman a Marmaris 160lires els quatre. Inclou el bany de vapor, fregar-nos per tot arreu amb el seu corresponent massatge d'espuma i un massatge d'oli de 25 minuts.....un altre dimensió..
Gin Tonic al lloc més concorregut del port de Marmaris..... 12lires

Comparativament amb altres viatges que hem fet és un viatge bastant econòmic. Crec que la pensió complerta a la goleta sortia a 50€ per persona.
No vam fer molt gasto, ja que tot els dies els vam passar a la goleta. Vam gastar molt més els dos dies que vam passar després a Istambul.
Vam fer esquí aquàtic concertat des del capità. El primer dia vam pagar 60 lires per  cada nen per uns quinze minuts cada un. I el segon dia era un altre empresa i vam dir que havíem pagat 50 lires i va colar. Per tant potser fins i tot podíem haver dit 40lires....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada